Remember that you are a Black Swan - Nassim Nicholas Taleb


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Valentine's Day用Brownie Recipe忘備録

日本人女子(というか、日本在住女子)の皆様~!バレンタインデーが近づいておりますね。

私も今週末ブラウニー二回手作りしたのですが、このレシピ、本当に美味しくてオススメなので、Valentine's Dayに関わらず、騙されたとおもって是非作ってみて下さいね!
f0233815_09113342.jpg
f0233815_09120245.jpg
このブログのこちらのページで、Dale's Tweaked Brownie Recipe(アメリカ人女優Katharine Hepburnのレシピを、料理好きの友人と私が更にtweakしたもの)として紹介してみますが、久々に作ったし、2回目の方が断然上手(味は変わらないけどtextureがbetter)にできたので、自分の為の忘備録として、こちらに再度掲載します。
※ちなみに↑の写真は、1回目に作ったブラウニーの写真ですが、2回目の方が表面も滑らかというか、お上品な感じに出来ました。焼け具合をチェックするために竹串刺した後は、ご愛嬌ということで。。。笑

(材料)
100 grams of butter
1 teaspoon of vanilla extract (日本で売ってる「バニラエッセンス」は1~2滴)
120 – 180 grams bitter and/or milk chocolate
(←日本の板チョコは一般的に一枚 50グラム。私の場合はビターチョコ3枚使います)
1 handful of finely chopped walnuts
60 cc flour
130 – 150 grams of brown sugar(私はいつも140グラム)
1 teaspoon sea salt
2 eggs, beaten
2 tablespoons of cocoa powder(うちはVAN HAUTEN COCOA)
Add yuzu zest to taste

(作り方)
1) Line an 8”x8” baking pan with parchment paper or grease the pan with butter and lightly flour the pan (横着せずにちゃんとparchment paper使った方が、焼け具合も均一になるし、あと片づけも断然楽です!).
2) Melt the butter and the chocolate together in a saucepan over lowest flame possible, stirring constantly. Let chocolate cool to room temperature.
3) Add the vanilla, salt, and sugar. Mix well until the sugar is incorporated.
4) Add the beaten eggs and whisk to make a smooth batter.
5) Add the cocoa powder and flour. You can use a sifter if you wish. Avoid lumps.
6) Stir until just incorporated. Pour the batter into the baking pan. Bake at 160-170℃ for 25-30 minutes.(うちのオーブンでは中段で160℃で30分がベスト)Brownies are done when the top is set and a toothpick comes out clean, not wet and gooey (bits of crumbs are okay, though).
7) Remove brownies from oven and cool on wire rack for 15 – 20 minutes. Cut into 16 big squares or 32 small squares.
(If you freeze the brownies, the texture becomes chewier)



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by yuko_in_kichijoji | 2018-02-12 09:16 | 美味しいもの | Trackback | Comments(0)
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